ДОБРОВОЛЦИ ОТ ЕВРОПА ОРГАНИЗИРАХА ДЕН НА РОЗОВИ МЕЧТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ” СЛИВЕН

ДОБРОВОЛЦИ ОТ ЕВРОПА ОРГАНИЗИРАХА ДЕН НА РОЗОВИ МЕЧТИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ” СЛИВЕН

Инициативата Ден на розовата фланелка датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.
Днес учениците от ОУ "Братя Миладинови" помечтаха заедно с доброволците от сдружение "Жажда за живот". Павло Ковал от Украйна и Илария Кампестре от Италия за училище на бъдещето без агресия и тормоз. Ученици от пети, шести и седми клас се включиха в изготвянето на КАРТА НА МЕЧТИТЕ. Рецептата сподели Рая Попова – училищен психолог.

Какво представлява картата на мечтите?

Нашата реалност се ражда и пресъздава от нашето подсъзнание. Картата на мечтите е своеобразен пътеводител в страната на желанията. От списания можете да изрежете снимки на това което бленувате и да ги залепите на голям картон в следните сектори:

БОГАТСТВО,
ДОМ, СЕМЕЙСТВО,
ЗНАНИЯ, МЪДРОСТ,
СЛАВА,
РАБОТА, КАРИЕРА,
ЛЮБОВ, БРАК,
ДЕЦА, ТВОРЧЕСТВО,
ПЪТЕШЕСТВИЯ, ПРИЯТЕЛСТВА.

Заниманието е лесно, приятно и повдига настроението. Чувствайте се като на празник! Нашият барометър на емоциите скочи неимоверно много при изготвянето на най - дългия розов гирлянд заедно с децата от IIб и IIв клас. Благодаря на класните ръководители - вълшебнички г-жа Марияна Паскалева и г-жа Радка Петрова за създаденото пространство за добри чудеса. В сътворяването на училищните карти на мечтите се включиха без резерви и учениците със специални образователни потребности.

А ВИЕ ЗА КАКВО МЕЧТАЕТЕ?

Галерия