Кабинет по училищна медиация

Кабинет по училищна медиация

           В стремежа да се направи училищната атмосфера още по-комфортна, творческа и мотивираща, в ОУ „Братя Миладинови“ – Сливен и през настоящата учебна година продължава да работи кабинетът по училищна медиация, чиято  цел е да помага на членовете на училищната общност да разрешават своите спорове и конфликти по удовлетворяващ всички начин.

           Всеки решен конфликт сам по себе си е стъпка към по-успешна комуникация. И един добър начин да вдъхнови и допринесе за мотивацията на децата в учебния процес, за душевното им здраве и за тяхната лична удовлетвореност, че сами са намерили решение на проблема.

В началото на месец септември 2017 г. кабинетът беше посетен от Министъра на образованието Красимир Вълчев, Галя Захариева – народен представител, Д-р Бисерка Михалева – началник РУО-Сливен,  Чавдар Божурски – Областен управител, Стефан Радев – Кмет на гр. Сливен, представители на Министерството на образованието и екипите за съвместна работа.

           През  месец март участвахме в провеждането на  дни на отворените врати за споделяне на добри практики относно работата в центровете по училищно посредничество.

Галерия