Конкурс "Моята прекрасна майка – моето специално дете"

Конкурс "Моята прекрасна майка – моето специално дете"

Международният ден на жената  се празнува всяка година на  8-ми март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

В България денят се празнува и като Ден на майката.

Майчинството дава стимул за живот. По време на бременността майката живее с мисълта за своята рожба още преди тя да се е родила. Фантазиите на майката са свързани с това на кого ще прилича детето и как ще се развива. Тя очаква с любов малкото човече, но понякога съдбата поднася и различни изненади. Какво става с майчините фантазии, когато се роди едно дете с увреждане, което никой не е чакал?

Тогава някои жени, които не са развили още майчинското чувство в себе си не успяват да приемат тази изненада на съдбата и оставят своето различно дете в ръцете на държавата, но днес на осми март аз не искам да ви говоря за тях, а за другите МАЙКИ, които отглеждат с много грижа и любов своите специални деца. Това са майките, които от момента на раждането разбират какво значи да се бориш, да отстояваш, да си готов на всичко, за да спечелиш място за своето дете под слънцето. Да си майка на дете с увреждане е риск, предизвикателство, отговорност, но и благословия, която изважда на показ най – голямата човещина в теб.

През днешния ден екипът по приобщаващо образование към ОУ „Братя Миладинови“ инициира конкурс „Моята прекрасна майка – моето специално дете“. На първо място се класира Мария Илиева Чакърова, майка на Илия Щерев Асенов от 2 а клас с класен ръководител Ирка Атанасова. Подгласничка на победителката е Стефка Картелова, майка на Янка Димитрова Малакова от 6 д клас с класен ръководител Кина Даскалова.

На победителките, ЧЕСТИТО! Нека помним, че майчинството е най – големият урок в училището на живота и какво дете ще отгледаме не зависи толкова от наличието или липсата на медицинска диагноза, а от вярата ни в него и в неговия потенциал.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Галерия