ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕГЪРНА ИДЕЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „БРЯТЯ МИЛАДИНОВИ“

ОБЩИНА СЛИВЕН ПРЕГЪРНА ИДЕЯ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „БРЯТЯ МИЛАДИНОВИ“

На 21 януари целият свят празнува един от най-необичайните празници - Световен Ден на прегръдката. Според традицията на празника, на този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора.

В деня на прегръдката учениците от ОУ „Братя Миладинови“ гостуваха на заместник-кмета по хуманитарни дейности – г-жа Пепа Чиликова и я запознаха с факта, че са единствените участници от гр.Сливен в националния конкурс „Ученици в действие“. Техният проект – „Остани с мен“  е насочен към адаптацията на съучениците им със специални образователни потребности. Децата имат амбицията да организират благотворителен търг, на който да продадат изработени от тях самите пясъчни картини и по този начин да съберат средства за закупуването на професионална маса по пясъчна терапия.

Г-жа Пепа Чиликова изслуша учениците от Vа клас с любопитство и интерес, и прегърна идеята, Община Сливен да окаже логистична помощ на децата за сбъдване на тяхната мечта. От своя страна учениците я изненадаха с модерен танц и изявиха желание да посетят отново кметството в деня на ученическото самоуправление.

 

Галерия