Операция "Безопасна Коледа"

Операция "Безопасна Коледа"

ОУ "Братя Миладинови" и ОУ "Юрий Гагарин" обединиха усилията си в

"Операция "БЕЗОПАСНА КОЛЕДА""

 

Идеята си за коледен куклен спектакъл, Рая Попова, психолог в  ОУ "Братя Миладинови" споделила с колежката си Веса Георгиева – психолог в ОУ "Юрий Гагарин". Инициативата се осъществила със съдействието на директорите - г-н Митко Митев и г-жа Галя Илиева, които са дългогодишни мениджъри в сферата на образованието и се стремят да презентират в двете институции инициативи, свързани с позитивното психично здраве, формиране на значими социални умения, подобряване на средата и условията на живот в училище.

Спектакълът "Операция "БЕЗОПАСНА КОЛЕДА"" е с акцент върху пожарната безопасност и е насочен към първолаците от ОУ "Юрий Гагарин" с класен ръководител г-жа Радостина Георгиева и към първолаците от ОУ "Братя Миладинови" с класен ръководител г-жа Елена Христова.  В историята се разказва за едно момченце Александър, което мечтаело да стане космонавт, а за Коледа поискало подарък - извънземен приятел. Тъй като Дядо Коледа изпълнява желанията на всички деца, Александър се запознава с извънземно, което не знае какво е Коледа. В постановката, майката на Александър работи като пожарникар, баща му е лекар, а брат му - полицай. Александър запознава извънземното Зоти със своето семейство и всички заедно му обясняват какво е Коледа и как тя да се празнува безопасно.

Идеята за "Операцията БЕЗОПАСНА КОЛЕДА" се породила от зачестилите инциденти с уж безобидни фойерверки, като често последиците от тях са от откъснати пръсти до пълно ослепяване.

Галерия